
התחלה חדשה היא מצב בו אנחנו זרים, חדשים, צעירים, טירונים. כשמשוררים מגדירים התחלה חדשה הם בעצם פונים לסוף ולסיום שקדם לה: "לכל סיום יש התחלה חדשה" כתב יעקב גלעד, "אבל יש הרגשה, שהסוף הוא תמיד התחלה חדשה" כתב יונתן שם אור. למעשה אי אפשר להגדיר התחלה מאחר והיא מצב מעורפל, לא מוכר וזר. אפשר רק להתייחס לסוף שקדם לה.
למה אני שונא התחלות?
הרי התחלות זה טוב, יש התחדשות. את/ה ואני, שונאים התחלות מאחר וזה מצב של בלבול וחוסר התמצאות. בהתחלה חדשה במקום העבודה איננו יודעים עדיין מהם מערכות היחסים, מהן הציפיות, מה מקובל ומה לא. למי ניתן לפנות והוא יהיה נחמד ולמי עדיף שלא. חוסר הידע והנסיון הופך אותנו לחלשים ולפגיעים ופעמים רבות גם נמצא מי שמנצל את זה. למשל מזכירה שנוזפת בנו מאחר ואנחנו מכבידים עליה בשאלות.
איך להתמודד עם התחלות חדשות?
כדאי להתמודד עם התחלות חדשות בשני מישורים. במישור המעשי והרגשי. המישור המעשי בא לידי ביטוי באימרה: דע את האוייב. האוייב בנקודה זה היא הזרות. כלומר רצוי לנסות ולאסוף כמה שיותר מידע שיהפוך את הלא מוכר למוכר. למשל בכניסה למערכת לימודים חדשה, רצוי לשוחח עם מי שלמד באותו מקום ולנסות לאסוף מידע ככל שניתן. במישור הרגשי יש חשיבות, להתמודדות עם התחושות שהתחלה חדשה מעלה- תחושה של חולשה, לעיתים קצת השפלה, פחד שלעולם לא אבין, לא אכיר, לא אצליח, אני טיפש מידי. התמודדות עם התחושות האלה היא היכולת להרגיש אותן ולחיות איתן בסבלנות. לא להילחם בהן. פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט מנוסה, יכול לעזור במצב בו את/ה מוצפים בתחושות הקשות ולא מצליחים להכיל אותן לבד.
סטודנטים
סטודנטים יקרים, אתם האוכלוסיה אליה מופנה אתר זה. בפורום המטפלים פסיכולוגים קליניים ופסיכותרפיסטים שמטפלים בסטודנטים בתנאי טיפול פסיכולוגי פרטי ובתעריף מוזל.